V BSK spočítali viac ako polovicu okrskov, zrejme sa chystá 2. kolo

10.11.2013 Bratislava

Bratislava 9. novembra (TASR) - Viac ako polovica spočítaných okrskov v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) zatiaľ znamená pre najväčších favoritov postup do druhého kola. Po sčítaní takmer 94,94 percenta okrskov má Pavol Frešo (SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SaS, SMK, OKS, Strana zelených) 48,3 percenta hlasov a Monika Flašíková Beňová (Smer-SD) 24,11 percenta.

Volebná účasť v BSK dosahuje 21,14 percenta. Vyplýva to z priebežných výsledkov krajských volieb, ktoré zverejňuje Štatistický úrad SR.

P. Frešo: Volič v Bratislavskom kraji podporil spájanie pravice


Bratislava sa jasne vyjadrila a jasným spôsobom povedala, že tu je dominantný stredopravý volič a ten dal jasným spôsobom signál, ako si predstavuje ďalšie fungovanie pravice. Vyhlásil to dnes pred novinármi predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo, ktorý sa stal podľa neoficiálnych výsledkov víťazom prvého kola.

"To znamená, že stredopravý volič podporil spoločnú kandidátku siedmich strán, podporil spájanie pravice, nie jej rozbíjanie a odmietol ľavicu," vyhlásil. Podľa Freša budú krajské voľby ešte dva týždne o politike a potom stále viac o reálnych programových riešeniach. "Budeme hľadať programové prieniky a po druhom kole všetky tričká padajú a sme tu pre všetkých ľudí v rámci Bratislavského kraja," uistil.
 

Vyberte región